Özgür Özel Diyarbakır'da konuştu: Kürt sorununun çözüm yeri TBMM'dir

Özgür Özel Diyarbakır'da konuştu: Kürt sorununun çözüm yeri TBMM'dir
Diyarbakır'da konuşan CHP lideri Özel, Bahçeli'nin Öcalan'a yaptığı çağrıyı değerlendirerek; "Terör sorunu ve Kürtlerin sorunu birlikte çözülmediği müddetçe ikisi birbirini doğurmaya devam edecektir" dedi. Özel, çözüm yerinin TBMM olduğunu işaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da kadın sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltı toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıyı da değerlendiren Özel, bir kişinin açıklamasıyla sorunun çözülemeyeceğini belirtti ve "Kürtlerin sorunu olup olmadığına devlet değil Kürtler karar verir" dedi.

'KÜRTLERİN SORUNU OLUP OLMADIĞINA KÜRTLER KARAR VERİR'

Özgür Özel, şu açıklamaları yaptı:

"Meseleye şuradan bakıyoruz. Sayın Bahçeli'nin söylediği söz bir kişiye af ve ona verilecek bir kürsü, lağvolacak bir örgüt her şey tamamdır ise hiçbir şey tamam değildir. CHP, barışa giden, annelerin gözyaşı dökmesini ve şehit gelmesini engellemek, terör örgütünün ortadan kalkması için söylenecek her sözü anlamlı bulur. Ama Kürt sorunu yok, bir kişi konuşunca her şey çözülecek diyemezsiniz. Kürtlerin sorunu olup olmadığına devlet değil Kürtler karar verir. Kürtlerin sorunları, 'Kürtler sorun yoktur' diyene kadar vardır ve çözülmesi gerekir. Biz de bununla ilgili elimizden gelen her katkıyı ifade etmeye devam edeceğiz.

'DEMOKRATİK SİYASET HAKKI' VURGUSU

Türkiye'deki her vatandaşımızın istediği dili konuştuğu ve siyaset yapma hakkına saygı duyacağız. Terör sorunu ve Kürtlerin sorunu birlikte çözülmediği müddetçe ikisi birbirini doğurmaya devam edecektir. Diyarbakır'daki umudu görüyoruz ama bir başarısızlık daha geçen seferki yaşananlardan daha fazla acıyı yaşatabilir. Çok dikkatli olmak zorundayız. Kürtlerin sorunu masaya 86 milyonun oturmasıyla ve demokratik siyaset hakkının tanınmasıyla çözülebilecektir. Kürtlerin sorunlarını görmezden gelenlerin Erdoğan'ın sorunlarını gidermek için adım attıklarına yönelik algıları düzeltmek gerekir."

'ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'

İktidarın attığı adımın yeni anayasa çalışmaları için olduğuna yönelik yorumları da değerlendiren Özel, iktidar demokrasi karşıtı adımlardan vazgeçmediği sürece masaya oturmayacaklarını söyledi:

"Mevcut anayasaya uyulmadıça, bütün antidemokratik tavırlardan vazgeçilmedikçe anayasayı çiğneyenlerle anayasa yapmayız. CHP'yi masaya bu şekilde getirmek istiyorsanız biz o masaya gelmeyiz. Samimiyetsizliğe itiraz ederiz. Kürtlerin yaşadığı sorunları Meclis'te çözen bir anlayışı savunuyoruz. Bu ülkede herkesin geleceği sivil demokratik siyasetten geçer. Bu noktada üzerimize düşen her şeyi yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.