Özgür Özel: Emeklilerin sorunlarını çözebilmek için iktidar olmalıyız

Özgür Özel: Emeklilerin sorunlarını çözebilmek için iktidar olmalıyız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale'de yaptığı konuşmada emeklilerin sorunlarına değinerek, "Bu kahraman orduya İsrail nasıl saldırabilir" şeklinde konuştu. Özel, iktidara geldiklerinde emeklilerin sorunlarını çözeceğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’de düzenlenen Halk Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "Bu kahraman ve güçlü ordu, gerektiğinde ölmek için gözünü kırpmayan 83 milyon, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da kefensiz yatanların torunları varken İsrail ve Netanyahu nasıl bize saldıracak" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM BAŞARISI

Kırıkkale'de düzenlenen etkinlikte, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olmasını ve kazandıkları 413 belediyeyi anlamlı bulduğunu belirtti. Özel, Kırıkkale’de Ahmet Önal'ın yüzde 50'nin üzerinde oy alarak seçildiğini vurguladı ve Önal’ın kısa sürede önemli işler başardığını ifade etti.

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİLERİN SORUNLARI

Özel, emeklilerin sorunlarına da değinerek, bugüne kadar 105 miting yaparak bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi. "En düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Bugün bu rakam, 2,5 çeyrek altına düşmüştür" diyerek, CHP iktidarında emekli ve asgari ücretlilerin sorunlarının çözüleceğini savundu.

TÜRKİYE İTTİFAKI VE GELECEK VİZYONU

Ayrıca, "Türkiye İttifakı" adlı oluşumun sosyal, muhafazakar, milliyetçi ve Kürt demokratları kapsadığını belirten Özel, bu birlikteliğin 31 Mart seçimlerinde önemli bir başarı sağladığını dile getirdi.

"SIĞINMACI YARATAN POLİTİKALARA KARŞIYIZ"

Özel, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar yerine farklı konuların gündeme getirilmesine tepki gösterdi. "Biz sığınmacıya düşman değiliz ama sığınmacı yaratan politikalara karşıyız" dedi. Sığınmacıların ülkelerine dönmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

YEREL ZİYARETLER VE TOPLANTILAR

Halk Buluşması'ndan önce CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ı ziyaret eden Özel, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geldi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.