Slackline şampiyonu, İstanbul'da kıtalararası yürüyüş yaptı

Slackline şampiyonu, İstanbul'da kıtalararası yürüyüş yaptı
Slackline Şampiyonu Jaan Roose, İstanbul'da 1074 metrelik ip üstünde Asya'dan Avrupa'ya geçti. Bu başarıyla kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

Slackline alanında 3 kez dünya şampiyonu olan Red Bull'un Estonyalı atleti Jaan Roose, İstanbul'da tarihi bir başarıya imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Continental Pass etkinliğinde, Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün üst kısmında deniz seviyesinden 165 metre yükseklikte kurulan 1074 metrelik özel bir ip üstünde 47 dakikada Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçmeyi başardı. Bu başarıyla Roose, ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

TÜRK BAYRAĞI İLE İP ÜZERİNDE YÜRÜYÜŞ

Geçişinin ardından Türk bayrağıyla ip üzerinde kısa bir yürüyüş gerçekleştiren Roose, yürüyüşüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Boğaz, binlerce yıllık kültürel öneme ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince ip üzerinde yürümek için eşsiz bir yer oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

GEŞMİŞ BAŞARILARI

Geçtiğimiz yıl Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştiren Roose, bu yeni başarısıyla adını tarihe yazdırmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.