Eski TFF Başkanı Büyükekşi, Hacıosmanoğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt verdi

Eski TFF Başkanı Büyükekşi, Hacıosmanoğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt verdi
TFF eski başkanı Mehmet Büyükekşi, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun iddialarını çürütmek için yazılı bir açıklama yaptı. Büyükekşi, "Borçlanmamız mümkün değil" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Mehmet Büyükekşi, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Büyükekşi, Hacıosmanoğlu'nun yönetim dönemine yönelik asılsız iddialarının ardından böyle bir açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Mehmet Büyükekşi'den TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na 'yolsuzluk' cevabı

"DÖNEMİMİZİ HEDEF ALAN ASILSIZ İDDİALAR"

Büyükekşi, "TFF Başkanının medya aracılığıyla yönetim dönemimizi hedef alan asılsız iddiaları nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir" dedi. Açıklamada, TFF'nin mali tablolarının finansal okur yazarlık uzmanları tarafından incelendiğinde, gelir ve gider tablolarının usulüne uygun olarak düzenlendiği vurgulandı.

Mehmet Büyükekşi'den, İbrahim Hacıosmanoğlu'na cevap!

İKİ ANA BAŞLIK ÜZERİNDEN İDDİALAR

Büyükekşi, Hacıosmanoğlu'nun iddialarını iki ana başlıkta değerlendirdi:

Avrupa Şampiyonası Sürecindeki TFF Harcamaları

A Milli Takım'ın, tarihinde ilk defa grup elemelerinden lider çıkarak katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, 16 yıl sonra çeyrek finale yükseldiğini belirten Büyükekşi, bu sürecin bütçesinin titizlikle planlandığını açıkladı. Ayrıca, hazırlık sürecindeki maliyetlerin, ulaşım, konaklama ve güvenlik hizmetlerini içerdiğini ifade etti.

TFF'nin Borçlu Gösterilmesi

Büyükekşi, TFF'nin statüsü gereği borçlanmasının mümkün olmadığını, gelirlerini üretip giderlerini karşıladığını belirtti. Dönemlerinde naklen yayın gelirlerinin yaklaşık iki kat arttığını ve sponsor gelirlerinin dört katına çıktığını ifade etti.

Mehmet Büyükekşi'den İbrahim Hacıosmanoğlu'na yanıt: İftira süreci ile ilgili olarak her türlü hukuki yollara başvurulacaktır - Son Dakika Spor Haberleri | NTV Spor&Skor

"HER TÜRLÜ HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULACAKTIR"

Büyükekşi, "Gerçeği çarpıtma amaçlı asılsız iddialar ve iftira süreci ile ilgili olarak her türlü hukuki yollara başvurulacaktır" dedi. Ayrıca, eksik, yanlış ve asılsız iddialar üzerinden hakaret eden kişilere de hukuki süreç başlatılacağını belirtti.

NELER YAŞANMIŞTI?

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında önceki TFF Başkanı Büyükekşi ve yönetiminin Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda 4 milyon 681 bin euro misafir ağırlama harcaması yaptığını öne sürmüştü.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.