EURO 2024: İspanya çeyrek finale yükseldi

EURO 2024: İspanya çeyrek finale yükseldi
Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İspanya, çeyrek finalde Almanya ile kozlarını paylaşacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Son 16 turu maçında İspanya ile Gürcistan karşı karşıya geldi.

Mücadeleye iyi başlayan İspanya, etkili ataklar geliştirse de kaleci Giorgi Mamardashvili'yi geçemedi. Kontrataklarla gol aramak isteyen Gürcüler, 18. dakikada Robin Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 üstünlük kurdu. Topun hakimi olan İspanya, 39. dakikada Rodri'nin attığı golle beraberliği yakaladı. Soyunma odasın taraflar beraberlikle girdi.

Yeni Proje (29)-1

İspanya, 51. dakikada Fabian Ruiz'in kaydettiği golle öne geçerken rakibinin de gardını düşürdü. Etkili oyununu sürdüren İspanyollar, 75. dakikada Nico Williams, 83. dakikada ise Dani Olmo ile birer gol daha bularak maçı 4-1 kazandı.

Bu sonuçla Gürcistan turnuvaya veda ederken, İspanya adını çeyrek finale yazdırdı.

ÇEYREK FİNAL 5 TEMMUZ'DA

İspanya, çeyrek finalde turnuvaya ev sahipliği yapan Almanya ile karşılaşacak.

Stuttgart Arena'da yapılacak müsabaka, 5 Temmuz Cuma günü TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı kazanan takım, adını yarı finale yazdıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.