Gökhan Gönül: İlk maçımda galibiyet tarifi olunmaz bir duygu

Gökhan Gönül: İlk maçımda galibiyet tarifi olunmaz bir duygu
Ümit Milli Takımı Teknik Direktörü Gökhan Gönül, Letonya karşısında elde ettikleri 3-0’lık galibiyetin mutluluğunu yaşarken, bu zaferin antrenörlük kariyerinin başlangıcı için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Ümit Milli Takımı, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Letonya'yı 3-0 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Gökhan Gönül, "İlkler unutulmaz. Antrenörlük kariyerime galibiyetle başladığımız için oyuncu grubuna çok teşekkür ediyorum. Bu sevinci yaşamak tarif edilemez bir duygu" dedi.

Gökhan Gönül'lü Ümit Milli Takım'dan rahat galibiyet

Gönül, takımlarının hafta boyunca çalıştıkları sistemin yanı sıra anlayışlarıyla sahada doğru işler yapabilmelerinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Çalışmaya, gelişmeye devam edeceğiz. İnşallah bu bir başlangıç olur. Önümüzde Norveç maçı var. O maçı kazanıp, turnuvaya kazarak veda edeceğiz" diye ekledi.

Oyun sistemi hakkında gelen soruya Gökhan Gönül, "Sistemlerimiz değişebilir. Analizler yapıyoruz; maçlara, takımlara ve elimizdeki oyunculara göre sistemimiz değişebilir. Ancak değişmeyecek tek şey, oyun felsefemizdir" dedi. Maç öncesinde hedeflerinin topu kaybettikten sonra hızlı bir şekilde geri kazanarak hücuma devam etmek olduğunu vurgulayan Gönül, "Bunu sahada gerçekleştirdik. Topa sahip olan, oynadığı oyunu rakibe kabul ettiren bir anlayışla sahada olmaya devam edeceğiz. Bugün 3’lü oynama kararımız, takımın alışık olduğu bir sistemdi. Orta saha ve hücum hattında yaptığımız ufak değişiklikler olumlu sonuç verdi. Kazandık, mutluyuz. Hala eksikliklerimiz var; bunları zamanla daha iyi hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.