Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşlerinde şampiyon İsmail Koç oldu

Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşlerinde şampiyon İsmail Koç oldu
Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını İsmail Koç kazandı.

Edirne'nin İpsala ilçesinde gerçekleştirilen 23. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşleri, yoğun ilgiyle takip edildi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin efsane başpehlivanlarından Kel Aliço'ya ithafen yapılan bu organizasyonda, başpehlivanlık unvanı finalde Menderes Saltık'ı yenen İsmail Koç'un oldu.

Etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dualarla başladı. Açılışta konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, ata sporu yağlı güreşin yaşatılması adına önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Vali Sezer, "Kırkpınar'ın yanı sıra bölgemizde ve komşu ülkelerde güreşler yapılıyor. Pehlivanlarımız 600 yıllık geleneği devam ettiriyor" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne'nin Kırkpınar ve yağlı güreşle anılan bir şehir olduğunu vurguladı ve bu geleneğin yaşatılması için destek verdiklerini ifade etti. İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Güreş Ağası Necmi Sezer de açılışta konuşma yaptı.

Müsabakalarda başpehlivan boyunda 16, toplamda ise 207 pehlivan mücadele etti. İsmail Koç, finale çıkarak rakibi Menderes Saltık'ı yenerek başpehlivan unvanını kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ

Başpehlivan İsmail Koç'a kupasını Kaymakam Ömer Sevgili, Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba takdim etti. Organizasyon, ödül töreniyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.