Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu oldu

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu oldu
İspanya'da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın son ayağında ikinci olan Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda puan farkını koruyarak ikinci kez dünya şampiyonluğunu garantiledi.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 12. ve son ayağının ilk yarışı, İspanya'da Circuito de Jerez Pisti'nde koşuldu. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezonun sondan bir önceki yarışına birinci sıradan başladı ve 20 turluk yarışın sonunda ikinci sırayı alarak damalı bayrağa ulaştı. Bu sonuçla genel klasmanda puanını 493'e çıkaran Razgatlıoğlu, sezon şampiyonluğunu garantileyerek ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Yarışın ardından, Toprak Razgatlıoğlu tek teker üzerinde kutlama turu atarak, Türk bayraklarıyla kendisini destekleyen Kenan Sofuoğlu ve diğer yakınlarıyla sevinç yaşadı. Şampiyon motosikletçi, uzaylı maskesi takarak saklama kabinine geçip altın rengi kaskı ve kostümüyle podyum kutlamalarına hazırlandı.

Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla ilk kez WSBK şampiyonluğunu kazanarak, hem kendisi hem de takım için tarihi bir başarıya imza attı. 2021'de Yamaha ile kazandığı şampiyonluktan sonra, 2024'te de BMW ile şampiyonluk sevincini yaşadı.

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 WSBK sezonunda toplam 25 kez podyuma çıktı; bu yarışlarda 17 birincilik, 6 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti. Bu başarılarla hem kendi kariyerinde hem de şampiyona tarihindeki rekorları geliştirdi. Toplamda 220 WSBK yarışına çıkan Toprak, 140 kez podyum sevinci yaşadı.

Razgatlıoğlu, genel klasmanda 493 puanla en yakın rakibi olan Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega'ya 41 puan fark atarak şampiyonluğunu garantiledi. Bulega 452 puanla ikinci sırada yer alırken, Alvaro Bautista ise 356 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

JEREZ'DEKİ YARIŞ SONUCU

Jerez'deki hafta sonunun ilk yarışını Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega kazanırken, Pata Yamaha Prometeon takımından Andrea Locatelli ise üçüncü sırayı aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.