Türkiye - İzlanda maçı oynanacak mı? Kritik karar çıktı

Türkiye - İzlanda maçı oynanacak mı? Kritik karar çıktı
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'nde İzlanda ile oynayacağı maçın kaderi belli oldu. UEFA yetkilileri ve hakemlerin sahada yaptığı detaylı incelemeler sonucunda, zemindeki buzlanma riskine rağmen karşılaşmanın oynanmasına karar verildi.

Bu akşam TSİ 21.45’te İzlanda ile karşılaşacak olan Türkiye Milli Takımı, zorlu hava koşullarıyla mücadele ediyor. Maçın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı’nda saha zemininin donma riski nedeniyle belirsizlikler yaşanmış, ertelenme ihtimali gündeme gelmişti. Ancak UEFA'nın yaptığı son kontroller sonucunda, zemin koşullarının yeterli olduğu değerlendirilerek maçın oynatılmasına karar verildi.

SAHA DONMA RİSKİNE KARŞI ÖNLEM ALINDI

Maç saatinde soğuk hava koşulları nedeniyle sahada buzlanma tehlikesi olduğu biliniyordu. Saha zemini yumuşatmak için özel bakım çalışmaları yapıldı; çimlerin üzerine kumaş serilerek donma önlenmeye çalışıldı. Ancak statta zemin ısıtma sistemi bulunmadığından, bu önlemlerin ne kadar etkili olacağı konusunda endişeler vardı.

"ERTELEME İHTİMALİ GÜNDEME GELMİŞTİ"

TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, maç öncesi yaptığı açıklamada, zeminin buzlanmasının oyuncular için ciddi sakatlık riski oluşturduğunu belirterek, "Saha taş gibi, bu şartlarda oynamak oldukça zor. Erteleme kararı çıkabilir." demişti. TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, erteleme ihtimalinin yüzde 51 olduğunu ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.