ABD TikTok için son sözü söyleyecek: O tarihten itibaren yasaklanabilir!

ABD TikTok için son sözü söyleyecek: O tarihten itibaren yasaklanabilir!
TikTok’un ABD’deki geleceği “ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle tehlikeye girdi. Uygulamanın 19 Ocak'ta yasaklanmasına yol açabilecek yasal süreç başladı. ABD'deki 170 milyon kullanıcının merakla beklediği kritik duruşma pazartesi günü gerçekleşecek.

ABD'de 170 milyon kullanıcıya sahip TikTok, ana şirketi ByteDance ile birlikte, “ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle duruşmaya çıkıyor. Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Çin menşeili uygulamanın geleceğine ilişkin pazartesi günü sözlü olarak tartışacak.

Öte yandan, ABD başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris, seçim döneminde TikTok'u genç seçmenlere ulaşmak için etkin bir araç olarak kullanıyor. TikTok'un olası bir yasağının, Kasım ayındaki seçim sonuçlarını da etkilemesi bekleniyor.

'ANAYASAYA AYKIRI' SAVUNMASI

ByteDance, uygulamanın yasaklanmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek, ABD'nin açık internet anlayışına zarar vereceğini savunuyor. ABD Kongresi'nde ezici bir çoğunlukla kabul edilen yasa, Çin'in Amerikalı kullanıcıların verilerine erişim sağlayabileceği endişesine dayanıyor.

BIDEN'DAN SATIŞ TALEBİ

Biden, ByteDance'a TikTok'u 19 Ocak'a kadar satması için süre verdi. Ancak şirketin satışta ilerleme kaydetmesi durumunda bu süre üç ay daha uzatılabilir. Beyaz Saray ise TikTok'u yasaklamak yerine, uygulamanın Çin sahipliğine meydan okumak istediklerini bildiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.