Bir daha görmeyeceksiniz! Kuyruklu yıldız için tarih verildi

Bir daha görmeyeceksiniz! Kuyruklu yıldız için tarih verildi
Tam 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek Tsuchinshan-ATLAS kuyruklu yıldızı, bu hafta gökyüzünde parlayacak. Tarihi anı kaçırmak istemeyenler, Cuma gününden itibaren dört sabah boyunca gün doğmadan önce bu nadir olayı gözlemleyebilecek.

Tam 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldızı, diğer adıyla Tsuchinshan-ATLAS, bu hafta gözükecek.

Bilim insanlarına göre, kuyruklu yıldızın Dünya’ya bu kadar yaklaşması en son 80 bin yıl önce gerçekleşti. O dönemde Afrika’dan çıkan ilk insanlar tarafından izlenmiş olan bu gök cismi, hızla Dünya’ya yaklaşıyor. Uzmanlar, bu olayın bir daha tekrarlanmayabileceğini söylüyor.

gyyinotwyaa3xyz.jpeg

NASIL GÖZLEMLENEBİLİR?

Uzmanlar, Cuma gününden itibaren her sabah gün doğumundan 40 dakika önce kuyruklu yıldızın çıplak gözle görülebileceğini belirtiyor. Hem kuzey hem de güney yarımkürede izlenebilecek olan bu gök olayı, sisli kuyruğu ve puslu görünümüyle dikkat çekecek. Daha iyi gözlem için dürbün kullanılması ve şehir ışıklarından uzak bir alana gitmek tavsiye ediliyor.

gyejhiewqaaa5co.jpeg

TEKRAR GÖRÜNME FIRSATI

Eğer bu hafta sonu bu nadir gök olayını kaçırırsanız, kuyruklu yıldız 10-20 Ekim tarihleri arasında yeniden görülebilecek. Ancak uzmanlar, bu hafta sonunun en iyi gözlem fırsatı olduğunu ve bu tarihi anın bir ömür boyunca bir kez yaşanabilecek bir manzara sunduğunu vurguluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.