Kaspersky: Saldırganlar, popüler markaları kullanarak kimlik avı yapıyor

Kaspersky: Saldırganlar, popüler markaları kullanarak kimlik avı yapıyor
Kaspersky güvenlik uzmanı Olga Svistunova, siber suçluların popüler markaları ve gündemdeki konuları kullanarak saldırılarının etkisini artırdığını belirtti. 2024’te kimlik avı girişimlerinde yüzde 26’lık artış gözlemlendi.

Kaspersky güvenlik uzmanı Olga Svistunova, 2024'teki kimlik avı saldırılarının arttığını ve saldırganların, güncel haberleri, popüler konuları ve tanınmış markaları kullanarak daha etkili dolandırıcılık yöntemleri geliştirdiğini belirtti. Özellikle Booking, Airbnb, TikTok ve Telegram gibi tanınmış markaların sahte siteleri üzerinden kimlik bilgilerini çalmayı hedefleyen siber suçlular, etkili saldırılarına devam ediyor.

2024’TE 893 MİLYON KİMLİK AVI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Kaspersky'nin verilerine göre, 2024’te 893 milyondan fazla kimlik avı girişimi engellendi. Bu sayı, bir önceki yıla göre yüzde 26 oranında artış gösterdi. Özellikle tatil sezonu olan mayıs-temmuz arasında dolandırıcılar, sahte hava yolu ve otel rezervasyonlarıyla gezginleri hedef aldı.

KÖTÜ AMAÇLI E-POSTALAR 125 MİLYONU AŞTI

2024’te, 125 milyondan fazla kötü amaçlı e-posta eki tespit edildi. Siber suçlular, kurumsal e-posta kutularını hedef alarak parola korumalı arşivler ve zararlı içerikler gönderdi. Kaspersky uzmanları, bu tür saldırılardan korunmak için yalnızca güvenilir gönderenlerden gelen e-postaların açılmasını ve güçlü siber güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyor.

GELİŞEN SALDIRI TAKTİKLERİ VE YAPAY ZEKA DESTEĞİ

Svistunova, "Saldırganlar, güncel haberleri, popüler konuları fırsata çeviriyor ve yapay zeka destekli araçlarla sahte web siteleri oluşturuyor" dedi. Bu gelişen taktikler, kişisel güvenlik ve finansal bilgilerin korunması açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Güçlü siber güvenlik çözümleri kullanarak, bu tür saldırılara karşı önlem almak her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.