OpenAI açıkladı: Şirket 5 milyar dolarlık zarar bekliyor

OpenAI açıkladı: Şirket 5 milyar dolarlık zarar bekliyor
OpenAI, bu yıl 3,7 milyar dolarlık gelir beklerken yaklaşık 5 milyar dolarlık zarar öngördüğünü duyurdu. Geçtiğimiz ay elde edilen 300 milyon dolarlık gelir ise, geçen yılın başına göre yüzde 1,700'lük bir artışın göstergesi olarak dikkat çekti.

Yapay zeka devi OpenAI’nin bu yıl 3,7 milyar dolarlık gelire karşılık yaklaşık 5 milyar dolarlık zarar beklediği açıklandı. CNBC'nin konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı bilgiye göre, şirketin önümüzdeki yıl gelirinin 11,6 milyar dolara çıkması bekleniyor.

The Times’ın haberine göre, mali belgeleri inceleyen bir finans uzmanı, bu yıl öngörülen 5 milyar dolarlık kaybın, işletme maliyetleri, çalışan maaşları ve ofis kiraları gibi kalemlerden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, bu maliyetlerin içinde hisse bazlı tazminatın yer almadığı ifade edildi.

Microsoft'un desteğiyle büyümeye devam eden OpenAI, değerini 150 milyar dolardan fazla bir seviyeye çıkarmayı hedefleyen bir finansman turuna girdi. Konuya hakim kaynaklar, Thrive Capital’ın bu turu yönettiğini ve 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını, Tiger Global’ın ise katılım sağlamayı düşündüğünü belirtti.

FİNANSMAN TURUNDA YENİ GELİŞMELER

OpenAI CFO’su Sarah Friar, perşembe günü yatırımcılara gönderdiği bir e-postada, finansman turunun büyük bir talep gördüğünü ve gelecek hafta sona ereceğini bildirdi. Bu açıklama, teknoloji şefi Mira Murati'nin altı buçuk yılın ardından şirketten ayrılacağını duyurmasının hemen ardından geldi.

Ayrıca, bu hafta OpenAI’nin yönetim kurulunun, kar amacı gütmeyen bir yapı olarak yeniden düzenlenmeyi değerlendirdiği bilgisi gündeme geldi. Şirketin kar amacı gütmeyen bölümünün ayrı bir varlık olarak kalacağı ve bu yapının yatırımcılar için daha anlaşılır olacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.