Türkiye'deki İHA üretim tesislerine bir yenisi daha eklendi
2015 yılında Türk çiftçilerinin teknolojik ihtiyaçlarını milli çözümlerle karşılamak amacıyla kurulan Baibars Mekatronik Havacılık, geçen yıllarda döner kanat İHA sistemlerinin geliştirilmesi, üretimi ve entegrasyonu alanlarında önemli bir konuma ulaştı. Yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket eden şirket, sadece Türkiye’de değil, küresel pazarda da etkisini artırmaya devam ediyor.
Baibars, uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmak için Mersin’de yeni bir üretim tesisini hayata geçirdi. Şirket, kuruluşundan bu yana dokuz farklı ülkeye ihracat yaparak sektördeki başarısını kanıtladı. Japonya’dan aldığı büyük yatırım ile dikkat çeken Baibars, bu stratejik ortaklık sayesinde üretim kapasitesini daha da büyütme yolunda ilerliyor.
İLERİ TEKNOLOJİ İLE YÜKSEK ÜRETİM KAPASİTESİ
Baibars, artan taleplere yanıt verebilmek amacıyla yeni tesisinde aylık 100 İHA üretim kapasitesine ulaştı. Sadece zirai ve yangın müdahale İHA’ları üretmekle kalmayıp, enerji ve itki sistemleri geliştirme çalışmalarını da bu tesiste sürdürecek. Bu yatırımla, Türkiye’nin sivil İHA alanındaki üretim gücü daha da pekiştirilmiş olacak.
Sektörde 70 bin operasyonel uçuş saatini aşan Baibars, zirai ve yangın müdahale dronlarıyla çiftçilerin ve itfaiyecilerin en büyük destekçisi haline geldi. Şirket, tam otonom tarım dronlarında yerlilik oranını yüzde 60’a çıkarmayı başararak çiftçilerin maliyetlerini düşürüyor ve mahsul kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor.
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİNE YATIRIM
Baibars, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, geleceğin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye devam ediyor. Çalışanlarının yarısından fazlasını AR-GE mühendisleri oluşturuyor ve şirket, yenilikçi yaklaşımlarla İHA teknolojisini geliştirme konusunda kararlılığını sürdürüyor.
Baibars Üst Yöneticisi (CEO) Çağlayan Erguvan, yaptığı açıklamada, ihracat odaklı büyüme stratejilerinin kendileri için öncelikli olduğunu belirtti. Türk İHA’larının uluslararası alanda yüksek itibara sahip olduğunu vurgulayan Erguvan, bu başarıyı koruyarak daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
"Genç ve dinamik bir ekibe sahibiz. Döner kanat İHA’lar konusunda büyük bir deneyime ulaştık. Tarım dronlarımızla çiftçilerimizin maliyetlerini azaltıyor, mahsul kayıplarının önüne geçiyoruz. Yangın müdahale dronumuz Cesur, Türkiye ve Avrupa’daki itfaiyecilere destek sağlıyor. Yeni fabrikamızla, çiftçilerin ve itfaiyecilerin en büyük hava destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.