Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor: Bu gece yörüngesine fırlatılacak

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başlıyor: Bu gece yörüngesine fırlatılacak
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla, bu gece 00.20'de Space X firmasının ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden yörüngesine fırlatılacak.

TÜRKSAT 6A için beklenen gün geldi. Türk mühendisleri tarafında yerli imkanlar ile üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A bu gece yörüngesine doğru yola çıkıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A, bu gece saat 00.20'de SpaceX firmasının Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da katılacağı fırlatma töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesajı yayınlayacak. Bakan Uraloğlu ise Kennedy Uzay Merkezi'nden yapacağı canlı bağlantı ile Türkiye'ye heyecan dolu anları aktaracak.

Yeni Proje Bakan (1)

"BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ OLACAK"

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılması öncesinde son durumu yerinde takip eden Bakan Uraloğlu, "Şu an fırlatma işlemleri için hazırlıklarımız sorunsuz devam ediyor. Bizler de ekibimiz ile birlikte fırlatma öncesi son hazırlıkları titizlikle takip ediyoruz.

Bu gece inşallah bağımsızlığımızın sembolü TÜRKSAT 6A’nın fırlatma işlemlerini başarıyla gerçekleştirerek, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız ve uzaya imzamızı atacağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.