WhatsApp’tan dil engelini kaldıracak yeni özellik: Otomatik çeviri yapacak

WhatsApp’tan dil engelini kaldıracak yeni özellik: Otomatik çeviri yapacak
WhatsApp, tüm sohbet mesajlarına çeviri yapacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar bu özellikle birlikte platform üzerinden gelen mesajları otomatik olarak anlayabildikleri dile çevirebilecek.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, tüm sohbet mesajlarına otomatik çeviri yapacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, uygulamanın tüm sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirip çevirmeyeceğini seçebilecek.

Bu özellik henüz geliştirme aşamasında ancak WhatsApp'ın şu anda farklı diller arasında iletişimi geliştirmeyi hedefleyerek çeviri deneyimini daha da iyileştirmeye odaklandığı görülüyor.

Thumbs B C 67248880525868488Fea889E831913A4

OTOMATİK ÇEVİRİ NASIL ÇALIŞACAK?

WhatsApp'ın otomatik çeviri özelliği, kullanıcıların farklı dillerdeki mesajları anlamalarını ve yanıtlamalarını sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar, mesajı çevirmek istedikleri dili seçtikten sonra gerekli dil paketini indirebilecekler.

Çeviri işlemi tamamlandığında, mesaj balonunda çevrilen metnin başarıyla işaretlendiği bir etiket görünecek. Bu özellik, kullanıcıların iletişimlerini net bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olacak ve olası anlam karmaşalarını azaltacak.

Thumbs B C Edf467178B3D0797E4C753F4377272E2

KULLANICI GİZLİLİĞİ KORUNACAK

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini sağlamak adına şirket içi çeviri teknolojisini kullanarak mesaj çevirilerinin tamamen cihaz üzerinden işlenmesini sağlıyor. 

Böylelikle uçtan uca şifrelemenin korunduğu ve hiçbir mesaj harici olarak paylaşılmadığı için kullanıcı gizliliği korunmaya devam edecek.

İLK BAŞTA 6 DİLİ DESTEKLENECEK

İlk destek İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe gibi dillerle sınırlı olacak ve gelecekteki güncellemelerde potansiyel olarak daha fazla dil eklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.