Xpeng’in S5 şarj ünitesi ile elektrikli araçlar için devrim! Saniyede 1 kilometre menzil ve daha fazlası

Xpeng’in S5 şarj ünitesi ile elektrikli araçlar için devrim! Saniyede 1 kilometre menzil ve daha fazlası
Elektrikli otomobiller için devrim niteliğinde şarj istasyonları tanıtıldı. Bu şarj istasyonları saniyede 1 kilometre menzil dolduruyor. İşte tüm detaylar...

Elektrikli otomobillerin şarj süresi saniyelere kadar kısaldı. İçten yanmalıları tarihe karıştıracak teknoloji az önce duyuruldu. Bu şarj istasyonları saniyede 1 kilometre menzil sağlıyor. İşte devrim niteliğinde yenilik...

YENİ NESİL ŞARJ ÜNİTESİ

Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng, elektrikli araç endüstrisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı! Şirketin tanıttığı S5 adındaki yeni nesil DC şarj ünitesi, elektrikli araçların en büyük sorunlarından biri olan şarj süresini büyük ölçüde kısaltıyor.

Gt0O3Psxeae5Lih (1)

SANİYEDE 1 KİLOMETREDEN DAHA FAZLASI

S5 ünitesi, 800 kW’a kadar çıkabilen şarj gücüyle donatılmış sıvı soğutma sistemine sahip. Bu teknoloji, elektrikli araçlara saniyede bir kilometreden fazla menzil kazandırabiliyor. Yani, sadece 10 dakikalık bir şarjla araçlara 600 kilometreden fazla menzil eklemek mümkün. Bu, dakikada 60 kilometreden fazla menzil kazancı anlamına geliyor ve uzun yolculuklarda içten yanmalı motorlu araçlarla rekabet edebilme kapasitesine sahip elektrikli araçların önünü açıyor.

Gt0O3Ppxiaakr5A (1)

DAHA HIZLI VE KOLAY ŞARJ

Xpeng, şu anda Çin genelinde 1.000’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonuna sahip. Şirket, 2026 yılına kadar bu sayıyı 4.500’e çıkarmayı planlıyor. Bu genişleme, elektrikli araç kullanıcılarının daha hızlı ve kolay bir şekilde şarj olabilmelerini sağlayacak.

Gt0O3Ptxyaamamo (1)

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN GELECEĞİ DAHA PARLAK

Xpeng’in bu yenilikçi S5 şarj ünitesi, elektrikli araçların daha geniş kitlelere ulaşmasını ve yaygınlaşmasını sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Uzun yolculuklarda bile şarj endişesinin ortadan kalkması, hem çevre hem de ekonomik açıdan büyük faydalar sunacak.

Özetle, Xpeng’in S5 şarj ünitesi, elektrikli araç sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Hızlı şarj teknolojisindeki bu büyük gelişme, elektrikli araçların geleceğini daha parlak ve ulaşılabilir kılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.