ABD Kongresi'nin Filistin asıllı üyesi Rashida Tlaib, Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a çağrıda bulundu. Tlaib, Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili bir haberi X hesabında paylaşarak, Blinken'a “Hayatları kurtarmak için bir şey yapın” dedi.

"AYŞENUR'U KİMYA DA NE ÖLDÜRDÜ?"

Tlaib, ABD Dışişleri Bakanlığının olayla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Bakanlık, İsrail askerlerinin ateş açtığını belirtecek bir ifade kullanmazken, Tlaib bu durumun sorumluluk almayı engellediğini savundu ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller’a, “Ayşenur’u kim ya da ne öldürdü?” şeklinde sorular yöneltti.

ÖLÜM NEDENİ KESİNLEŞTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, Eygi'nin İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürüldüğünü doğruladı ve olayın soruşturulması için İsrail hükümetine başvurduklarını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı da, Eygi'nin ölümüne dair daha fazla bilgi toplama sürecinin devam ettiğini duyurdu.

THY kabin ekibine hakaret eden yolcuya para cezası THY kabin ekibine hakaret eden yolcuya para cezası

Görgü tanıklarına göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermilerle müdahale etti. Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaynak: AA