Trump'ın olduğu çevrede silah sesleri duyuldu!

Trump'ın olduğu çevrede silah sesleri duyuldu!
Florida'da Donald Trump'ın bulunduğu bölgede silah sesleri duyuldu. Trump’ın güvende olduğu ve bir şüphelinin yakalandığı açıklandı.

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, Florida’da bulunduğu sırada yakınlarda duyulan silah sesleri üzerine güvende olduğunu bildirdi. Trump’ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda duyulan silah seslerinin ardından güvende. Başka bir ayrıntı henüz bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

BİDEN VE HARRİS BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’in olaydan haberdar edildiği bildirildi. Harris, X platformundaki açıklamasında, "Trump’ın güvende olmasından dolayı memnunum. Amerika'da şiddetin yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

DESTEKÇİLERİNDEN VE YETKİLİLERDEN TEPKİ

Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, Trump’la konuştuğunu belirterek, "Trump gayet iyi bir ruh halinde ve ülkemiz için daha kararlı" açıklamasını yaptı. Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr. ise yerel polis ekiplerinin olay sonrasında bir şüpheliyi yakaladığını ve olay yerinde bir AK-47 bulunduğunu açıkladı.

OLAYIN ARDINDAN TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Associated Press (AP) haberine göre, Trump destekçilerine e-posta yoluyla "Etrafımda silah sesleri duyuldu, ancak iyiyim ve güvendeyim" mesajını gönderdi. Trump daha önce, Pennsylvania'daki bir miting sırasında suikast girişiminden yara alarak kurtulmuştu.

BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda, şüpheli yakalandı ve silahına el konuldu. Yetkililer Trump’ın golf oynadığı sırada Gizli Servis ajanlarının şüpheliye ateş açtığını belirtti. Olayın detayları henüz netleşmemiş olsa da soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.