Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: 720 bin öğretmen yeni müfredatla buluşacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: 720 bin öğretmen yeni müfredatla buluşacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredat uygulamasına hazırlanıyor. Bu doğrultuda, öğretmenlere yönelik eğitim programları başlatıldı.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında kademeli olarak okullarda uygulanacak. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından, alanında uzman akademisyenler ve alan öğretmenleri için kapsamlı eğitim programları oluşturuldu.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİM

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları, öğretmenlerin yeni müfredata uyum sağlamasını hedefliyor. Bu kapsamda, binlerce öğretmen bir haftalık eğitici eğitim kurslarına alınacak.

KURSLARLA DESTEKLENECEK 

Eğitim programları, mahallindeki kurslarla desteklenecek ve akademisyenler ile uzmanlar tarafından verilecek. Ayrıca, okul yöneticileri de eğitici eğitimi kurslarına katılacak.

OKUL YÖNETİCİLERİNİ DE KAPSIYOR

MEB, okul ve kurum yöneticilerine yönelik ayrı bir eğitim programı planladı. Bu program kapsamında, binlerce okul yöneticisi mahallinde eğitim verecek şekilde hazırlanacak.

ÖRNEK UYGULAMALARA YER VERİLECEK 

Eğitim programlarında, yeni müfredatın detayları, amaçları, felsefesi ve uygulanmasına ilişkin temel ilkeler aktarılacak. Ayrıca, öğretim programlarında yapılan değişiklikler incelenecek ve örnek uygulamalara yer verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.