Ünlü markanın kolonyalarında ‘tehlikeli madde’ tespit edildi: Ürünler Avrupa'da toplatılıyor

Ünlü markanın kolonyalarında ‘tehlikeli madde’ tespit edildi: Ürünler Avrupa'da toplatılıyor
Türk menşeili kozmetik firması Eyüp Sabri Tuncer’in bazı kolonyalarında insan sağlığına zararlı bir kimyasal madde tespit edildi. Ürünlerin içeriğinde bulunan 'BMHCA' adlı bileşen nedeniyle, markaya ait kolonyaların Avrupa’da toplatılmaya başlandı.

Mart 2022'den önce üretilen ve 'BMHCA' içeren Eyüp Sabri Tuncer’in kolonyalarının içeriğinde insan sağlığına zararlı (BMHCA) bileşiği tespit edildi.

Ürünler, Kozmetik Ürünler Yönetmeliği'ne uygun olmadıkları gerekçesiyle Avrupa'daki marketlerden ve online platformlardan toplatılmaya başlandı. Avrupa Birliği’ne bağlı olan Safety Gate (Emniyet Kapısı), bu ürünlerin satılmaması ve tüketicilerin sağlığına zarar vermemesi için harekete geçti.

Yeni ProjevfdgdfToplanan ürünler, gerek satış noktalarından gerekse online alışveriş yapan kullanıcılardan geri alınıyor. Tüketicilere ise satın aldıkları ürünlerin paraları iade edilmeye başlandı.

Yeni Proje222222R

BMHCA NEDİR VE NEDEN ZARARLI?

BMHCA, özellikle kozmetik ürünlerde kullanılan bir koku bileşeni olarak biliniyor. Ancak bu maddenin, insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabileceği keşfedildi.

Avrupa Birliği tarafından yasaklanmasının temel nedeni, üreme sistemine zarar verme riski ve doğacak çocukların sağlığını tehlikeye atması. Ayrıca, bu madde ciltte alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor ve hassasiyet oluşturarak dermatolojik problemler doğurabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.