Veliler o tarihte çocuklarını okula göndermeyecek! Yeni müfredat protesto ediliyor

Veliler o tarihte çocuklarını okula göndermeyecek! Yeni müfredat protesto ediliyor
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredatı, protesto etmek amacıyla veliler o tarihte çocuklarını okula göndermeyecek...

Müfredatı Geri, Çekin Platformu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredatı protesto etmek ve geri çekilmesini talep etmek için bir boykot çağrısı yapıyor. Platform, 11 Haziran'da çocukların okula gitmeme kararı aldıklarını duyurdu. 

11 HAZİRAN’DA ÇCOCUKLAR OKULA GİTMEYECEK 

Platformun içinde bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi kurumlar, yeni müfredatın çocukların haklarına ve geleceğine zarar vereceğini düşünüyor. Bu nedenle, 11 Haziran 2024 tarihinde çocukları okula göndermeme kararı aldıklarını açıkladılar. 

Platform tarafından yapılan açıklamada, “Bizler, çocuklarımızın haklarına, emeklerine ve geleceğine sahip çıkmak, bu müfredat değişikliğinin geri alınması talebimizi daha güçlü ifade etmek için çocuklarımızı 11 Haziran 2024 tarihinde okula göndermeyeceğiz. Bakanlığın önünden ve kent meydanlarından ‘Uyarıyoruz, bilim dışı müfredatı reddediyoruz, geri çekin’ çağrısında bulunacağız” denildi.  

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

Ayrıca, platformdaki kurumlar, okulların yaz tatiline gireceği 14 Haziran gününde yeni müfredatın anayasa ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.