Çayı böyle demlemeyen içmesin! Karadenizliler bile bu yöntemi bilmiyor... İşte sır gibi saklanan çay demleme yöntemi

Çayı böyle demlemeyen içmesin! Karadenizliler bile bu yöntemi bilmiyor... İşte sır gibi saklanan çay demleme yöntemi
Karadenizlilerin bile bilmediği çay demleme yöntemi paylaşıldı. Sır gibi saklanan yöntem sayesinde en lezzetli çayı siz demleyin. İşte sır gibi saklanan yöntem.

Lezzetli bir çay demlemek için gerekli olan adımlar paylaşıldı. Karadenizlilerin bile bilmediği bu yöntemler sayesinde her çayınız tavşan kanı kıvanımda olacak. Peki, en lezzetli çay nasıl demlenir? İşte tavşan kanı çay demleme yöntemi...

EN LEZZETLİ ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ

Lezzetli bir çay demlemek için demleme esnasında uygulanan adımlara dikkat etmek gerekir. Çay demlerken bazı incelikler ve teknikleri bilmeniz halinde tavşan kanı çay demleyebilirsiniz. Aksi halde acı ve içilmez bir tat alabilir. En lezzetli çay ise tavşan kanı kıvamı olarak bilinir. Karadenizlilerin bile bilmediği çay demleme yöntemleri paylaşıldı.

0X0 Cay Degil Zehir Iciyoruz Cay Demlerken Bunlara Dikkat Edin 1668754461497

TAVŞAN KANI ÇAY NASIL DEMLENİR

Çayı demlerken öncelikle çayın taze olduğundan ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekiyor. Çay seçiminizi Rize ya da Karadeniz bölgesinde yetişen ince yapraklı taze çaylardan tercih edebilirsiniz. Çay demlerken üst ve alt olmak üzere iki demlikte de ayrı gözlerde su kaynatın. Üst demlikte su kaynadıktan sonra üzerine çayı dökebilirsiniz. Çayın üzerine kaynar su dökerseniz çayı yakabilirsiniz. Tavşan kanı kıvamında çay demlemek için ortalama bir demlikte 2 - 3 kaşık çay atmanız yeterli olacaktır. Çayı kısık ateşte 10 - 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenme esnasında buharlaşan su çayı nemlendirerek aromanın suya geçmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.