Yaz sıcakları İstanbul barajlarını vurdu: İşte güncel doluluk oranları...

Yaz sıcakları İstanbul barajlarını vurdu: İşte güncel doluluk oranları...
Son yağışlarla birlikte yüzde 83'e kadar çıkan İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yeniden düşüşe geçti. İSKİ verilerine göre; güncel doluluk oranı yüzde 74.35 olarak ölçüldü.

İstanbul'da son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte yüzde 83 seviyelerine kadar yükselen baraj doluluk oranları, havaların ısınmasıyla birlikte yeniden düşüşe geçti. 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) verilerine göre, şehrin barajlarının doluluk oranı yüzde 80'in altına inerek yüzde 74.35 seviyesine geriledi.

BARAJLARDA SU SEVİYESİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

İSKİ'nin 12 Haziran'da açıkladığı verilere göre, İstanbul'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 76.04 iken, güncel veriler bu oranın yüzde 74.35 olduğunu gösteriyor. Bu düşüş, sıcaklıkların artması ve yağışların azalmasıyla birlikte beklenen bir durum olarak değerlendiriliyor.

Barajlar arasında en yüksek su miktarına sahip olan Ömerli Barajı, yüzde 86.49 doluluk oranıyla dikkat çekiyor. Öte yandan, en düşük su seviyesine sahip baraj ise yüzde 25.17 ile Istrancalar Barajı oldu. Bu veriler, İstanbul’un su kaynaklarının yönetiminde dikkat edilmesi gereken önemli farklılıkları gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.