Zenginler Avrupa yerine bu 5 ülkeye akın ediyor

Zenginler Avrupa yerine bu 5 ülkeye akın ediyor
Bu 5 ülke, zenginler için vize derdi olmadan, bekleme sıkıntısı yaşamadan rahatça seyahat etme imkanı sunuyor.

Günümüzde sadece ekonomik durumu iyi olmayanlar değil, zenginler de tatil rotalarını değiştiriyor. Vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeler, zenginlerin tatil planlarında önemli bir yer tutmaya başladı. İşte zenginlerin vizesiz olarak tatil için tercih etmeye başladığı 5 ülke:

    1.    Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya, resmi adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar’da denize kıyısı olmayan bir ülke. 1991 yılında Yugoslavya’dan ayrılarak bağımsızlığını kazandı. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan ve doğuda Bulgaristan ile komşu. Ülkenin en önemli tatil destinasyonu Ohri’dir. Ohri Gölü, eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor.

    2.   Karadağ

Karadağ, Avrupa’nın güneydoğusunda, Balkanlar’ın Adriyatik kıyısında yer alan bir ülke. Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrilidir. Budva ve Kotor, tatil için en uygun yerler arasında yer almaktadır.

    3.    Sırbistan

Sırbistan, resmi adıyla Sırbistan Cumhuriyeti, Güneydoğu Avrupa’da Panonya Ovası ile Balkanlar’ın kesişiminde bulunan bir ülke. Kuzeyde Macaristan, batıda Hırvatistan ve Bosna-Hersek, güneybatıda Karadağ, güneyde Kuzey Makedonya, doğuda Romanya ve Bulgaristan ile çevrilidir. Başkent Belgrad, Türkiye’deki Cihangir ve Beşiktaş’a benzetilen sokaklarıyla minik bir İstanbul havası sunmakta.

    4.  Gürcistan

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan bir ülke, Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan’ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

    5.   Arnavutluk

Arnavutluk, resmi adıyla Arnavutluk Cumhuriyeti, Balkanlar’da yer alan bir ülke. Kuzeyde Karadağ, kuzeydoğuda Kosova, doğuda Kuzey Makedonya ve güneyde Yunanistan ile komşudur. Ayrıca batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi’ne kıyısı var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.