Yemen'de sel felaketi: 58 kişi hayatını kaybetti

Yemen'de sel felaketi: 58 kişi hayatını kaybetti
Yemen'in kuzey ve batısındaki sellerde son birkaç saat içinde 58 kişi hayatını kaybetti, birçok ev ve altyapı zarar gördü.

Yemen’in kuzey ve batısında meydana gelen sel felaketi sonrasında, son birkaç saat içinde toplam 58 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yemen hükümetine bağlı Mahvit ilinin Melhan beldesinde yaşanan sel olayında, onlarca evin tamamen yıkıldığı ve 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

YEMEN HALKI İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

Sel suları, çok sayıda su kanalını yok ederek mescitleri, dükkanları ve araçları sürükledi. Ayrıca, birçok büyükbaş hayvanın da sel sularında telef olduğu kaydedildi. Bu kapsamda, uluslararası yardım kuruluşlarına Yemen halkına yardım çağrısı yapıldı.

KAYIPLARIN ARANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Husilerin kontrolündeki Hudeyde ilinde ise, sel ve yıldırım düşmesi nedeniyle son 24 saat içinde 8 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Hudeyde ilinin Vali Yardımcısı Ahmed el-Bişri, El-Mesire televizyon kanalına yaptığı açıklamada, el-Muravaa, el-Katia, ez-Zeydiyye, el-Lahye ve Beyt el-Fakıyye beldelerinde yaşanan felaketlerde 8 kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin ise hala kayıp olduğunu belirtti. Sivil savunma ekiplerinin, kayıp iki kişi için arama çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.