Coğrafi işaretli üründe hasat başladı! Altın değerinde meyve

Coğrafi işaretli üründe hasat başladı! Altın değerinde meyve
O ilimizde coğrafi işaret alan ürünün hasadı başladı! Altın değerinde meyve! Faydalarıyla bölgenin gözbebeği...

Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli ürünlerden biri olan vişnenin hasadına büyük bir heyecanla başlandı. İlçe merkezi ve çevresindeki Ağılcık, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, Kışlacık ve Kuruçay gibi yaklaşık 20 mahallede vişne hasadı yapan üreticiler, sabahın erken saatlerinde bahçelerinde yoğun bir çalışma içerisine giriyor. Toplanan vişneler, tüccarlara satılmak üzere titizlikle hazırlanırken, hasat dönemi ağustos sonuna kadar devam edecek. 

ÖZEL BAKIM VE ÖZEN GEREKTİRİYOR 

İHA'nın haberine göre; çiftçi Yusuf Bostan, Çubuk vişnesinin renginin ve aromasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, vişne yetiştirmenin zorluklarına dikkat çekti. Bostan, "Bu meyve ağaçlarının bakımı oldukça zor. Hasattan sonra sonbaharda budama, kışın ilaçlama, baharda ise alanı 3-4 kez sürme, çapa yapma ve kurak mevsimde sulama gerekiyor. Bu işlemleri yapmazsan ne kaliteli bir ürün alabilirsin ne de verimli olur" dedi. 

ALTIN DEĞERİNDE VİŞNE 

Çocukluğundan beri vişne hasadı yaptığını söyleyen Nimet Pehlivan, vişnenin onlar için altın değerinde olduğunu ifade etti. Pehlivan, vişnenin taze tüketilmesinin yanı sıra marmelat, reçel ve hoşaf yapılarak da değerlendirildiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Dedelerimizden, babalarımızdan ve annelerimizden öğrendiğimiz şekilde vişne yetiştiriciliği yapıyoruz. Çocuklarımız da bizimle birlikte bu işi sürdürüyor" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.