İBB Meclisi, metro projeleri için borçlanma taleplerini onayladı

İBB Meclisi, metro projeleri için borçlanma taleplerini onayladı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, metro hattı projeleri için önemli borçlanma taleplerine onay vererek 2024 yılı bütçesi kapsamında 900 milyon lira iç borçlanma yapılmasına karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ekim ayı toplantısının üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, İBB Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2024 yılı bütçesi kapsamında 900 milyon lira iç borçlanma yapılabilmesine yönelik madde onaylandı.

METRO HATLARI İÇİN SAĞLANAN FİNANSMAN

Yapımı devam eden metro hatlarıyla ilgili borçlanma talepleri de görüşüldü. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu için bugüne kadar sağlanan finansmanın toplamı 295 milyon euroya ulaştı. Projenin tamamlanabilmesi için 65 milyon avro tutarında ek dış borçlanma talep edildi ve bu madde de onaylandı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Kalkınma ve Ticaret Bankası ve JP Morgan'dan toplam 475 milyon euro borçlanma yapıldığı belirtildi. Projenin zamanında tamamlanması için 110 milyon euro daha borçlanma talep edildi ve bu da kabul edildi.

İBB 100 metro aracı için 150 milyon euro dış borçlanma yapacak - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Ataköy-İkitelli ve Başakşehir-Kayaşehir Metro Hatları için 312 milyon 800 bin euro dış borçlanma talep edildi. Ayrıca, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı projesi için 101 milyon 903 bin dolar borçlanma talep edildi ve her iki madde de oylamada onay aldı.

İGDAŞ İÇİN BORÇLANMA

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin (İGDAŞ) finansal ihtiyaçları için yurt içi bankalardan 3 milyar liralık iç borçlanma da kabul edildi.

İLÇE BELEDİYELERİNE TAHSİSLER

Mecliste ayrıca tahsis dosyaları da görüşüldü. Beyoğlu Küçükpiyale Mahallesi ve Sütlüce Mahallesi'ndeki iki bina, bedelsiz olarak Beyoğlu Belediyesine 5 yıl süreyle tahsis edildi. Eyüpsultan Merkez Mahallesi'nde spor faaliyetleri için tahsis edilen yerin de 5 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. İBB'nin, Kadıköy ve Avcılar Belediyelerine tahsis ettiği binaların proje çalışmalarının İBB tarafından yapılmasına yönelik onay da verildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.