İBB Meclisi'nde taşınmaz satışları onaylandı, hukuki sıkıntılar gündeme geldi

İBB Meclisi'nde taşınmaz satışları onaylandı, hukuki sıkıntılar gündeme geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde mülkiyeti belediyeye ait bazı taşınmazların satışına onay verildi. AK Parti'li meclis üyeleri, satışlarda hukuki sıkıntılar bulunduğunu savunarak muhalefet şerhi koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi ekim ayı toplantısının ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, mülkiyeti İBB'ye ait çeşitli ilçelerdeki taşınmazların satışına ilişkin gündem maddeleri ele alındı.

HUKUKİ SIKINTILAR VE MUHALEFET ŞERHİ

AK Parti'li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, oturumda hukuki sıkıntılar içeren 31 dosyadan bahsetti. Kaynar, "Bu taşınmazların tapularında hak sahibi adına şerh var. Hak sahibi olan kişinin bu satıştan bilgisi yok. Dolayısıyla haklarının ihlal edilme ihtimali çok yüksek" dedi. Ayrıca, yapı kayıt belgeleriyle taşınmazların metrekaresi arasında tutarsızlıklar bulunduğunu ifade etti.

CHP'NİN FARKLI GÖRÜŞÜ

CHP'li Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi ise farklı değerlendirmelerin komisyonda görüşüldüğünü belirtti ve alınan kararın doğru olduğunu savundu.

SATIŞLARIN ONAYINA KARAR VERİLDİ

Mecliste, Kağıthane, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Bağcılar, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Ümraniye'deki bazı taşınmazların satışına onay verildi. AK Parti'li üyelerin muhalefet şerhi koyduğu bu satışlar oy çokluğuyla kabul edildi.

İMAMOĞLU ÜZERİNE TARTIŞMALAR

Meclisteki gündem dışı konuşmalarda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza aldığı dava tartışıldı. BBP Grup Başkanvekili Dursun Çağlayan, CHP'nin demokrasi tarihine eleştirilerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar ise bu eleştirileri kınadı ve CHP’nin demokrasiye katkısını savundu.

BAHÇELİEVLER PARKI'NIN TAHSİSİ

Mecliste ayrıca Bahçelievler'deki Kocasinan Semt Parkı'nın tahsisinin iptali gündeme geldi. AK Parti'li Kaynar, parkın bakımının önceki dönemde belediye tarafından yapıldığını belirterek, iptali eleştirdi. CHP'li Gencay Özcan ise İBB'nin hizmet sunacağı yeni bir alan yaratılacağını savundu. Yapılan oylamada, parkın tahsis iptali oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.