İzmir’de toplu taşıma saatleri değişecek! Kış tarifesine geçiliyor: İzmir'de yeni sefer saatleri

İzmir’de toplu taşıma saatleri değişecek! Kış tarifesine geçiliyor: İzmir'de yeni sefer saatleri
İzmir’de toplu taşımalarda kış tarifesine geçiliyor. Toplu taşıma saatleri değişecek. İşte yeni sefer saatleri...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım hizmetleri, 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla kış düzenine geçecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ESHOT, Metro ve Tramvay hatlarında önemli değişiklikler yapılacak. İZDENİZ ise mevcut tarifelerine devam edecek. 

ESHOT'TA OTOBÜS SEFERLERİ ARTIYOR 

ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ ve İZTAŞIT desteğiyle otobüs sayısını artıracak. Yaz aylarında ortalama 1480 araçla hizmet veren ESHOT, okulların açılmasıyla günlük ortalama 1708 otobüsle toplam 430 hatta hizmet verecek. Otobüslerin yapacağı toplam sefer sayısı ise yaklaşık 28 bin olacak. ESHOT'un idari personeli de sahada bulunarak olası arızalar ve kazalara hızlı müdahalede bulunacak. Güncel çalışma programlarına ESHOT Mobil uygulaması ve eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. 

Başbakan Yıldırım'ın girişimiyle İzmir metrosu 7 km uzatılacak

METRO VE TRAMVAY SEFERLERİ GÜÇLENDİRİLİYOR 

Metro ve tramvay hatlarında da sefer sıklıkları artırılacak. Hafta içi yoğun saatlerde metro seferleri 3,5 dakikada bir gerçekleştirilecek. Konak Tramvayı yoğun saatlerde 5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir çalışacak. 

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ TRAMVAY HATLARINDA YENİ DÖNEM 

9 Eylül'den itibaren Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında aktarmasız işletim başlayacak. Yeni düzenlemede Alaybey’den hareket eden tramvaylar, Ataşehir Kavşağı, Semra Aksu, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi üzerinden Alaybey’e dönecek. Karşıyaka'nın yeşil hattı ile Çiğli'nin kırmızı hattı, kesintisiz bir şekilde entegre edilecek. Bu düzenleme sayesinde Alaybey'den hareket eden tramvaylarla tüm duraklara aktarmasız ulaşmak mümkün olacak. Mavi hattın işletim planında ise bir değişiklik yapılmayacak; ancak son sefer saati 19.00'dan 00.20'ye uzatılacak. 

İzmir'de tramvay ulaşımında aksama yaşanıyor - Son Dakika Haberleri

İZDENİZ SEFERLERİ DEVAM EDİYOR 

İZDENİZ Genel Müdürlüğü'ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, iç körfezdeki seferlerine mevcut tarifelerle devam edecek. Yoğun saatlerde seferler 15 dakikada bir yapılacak. Sefer programları izdeniz.com.tr adresinden takip edilebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.