Karabük'te zehirli "Argiope Lobata" türü örümcek bulundu

Karabük'te zehirli
Karabük'te bir sitenin bahçesinde bulunan zehirli Argiope lobata örümceği itfaiye tarafından alındı. Türün genellikle Akdeniz bölgesinde görüldüğü belirtildi.

Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'ndeki bir sitenin bahçesinde zehirli bir örümcek türü olan Argiope lobata bulundu. Bahçede örümcek görenler durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri, olay yerine giderek örümceği bir kavanoza aldı. Yapılan incelemede örümceğin Argiope lobata türüne ait olduğu belirlendi.

"BU TÜR AKDENİZ BÖLGESİNDE BULUNUYOR"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Argiope lobata türünün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde görülmeye başlandığını ifade etti. Güngöroğlu, bu türün genellikle Akdeniz bölgesinde rastlandığını ve ağlarını zikzak şeklinde ördüğünü belirtti.

ERKEKLERİN DİŞLERİ 25 SANTİMETREYE ERİŞEBİLİYOR

Güngöroğlu, Argiope lobata'nın oldukça iri örümcekler olduğunu ve erkeklerinin altı santimetreye kadar büyüyebildiğini, dişilerinin ise erkeklerin yaklaşık dört katı uzunluğa, yani 25 santimetreye erişebildiğini söyledi. Zehirli bir tür olduklarını ancak insanlar için genellikle tehlikeli olmadıklarını ifade etti. Bununla birlikte, bebekler, sağlık sorunları bulunan yetişkinler ve örümcek ısırığına karşı hassasiyeti olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.