Milyonlarca öğrencinin ilk ders zili pazartesi çalıyor! İBB'den 9 Eylül için toplu taşıma kararı

Milyonlarca öğrencinin ilk ders zili pazartesi çalıyor! İBB'den 9 Eylül için toplu taşıma kararı
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 9 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz sunma kararı aldı. Sabah saat 06.00’dan akşam 16.00’ya kadar geçerli olacak uygulama, İBB'ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarını kapsayacak.

Okulların açılmasıyla birlikte İstanbul’da yoğun bir trafik hareketliliği yaşanacak. Yaklaşık 17 bin okul servisi, 320 bin öğrenciyi taşıyacak ve trafikte ciddi bir yoğunluk oluşturacak.

Bu duruma karşı önlem almak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) yetkililerle bir araya gelecek. 9 Eylül sabahı itibarıyla İBB ekipleri, 3 gün boyunca nöbet tutarak İstanbul trafiğini yakından takip edecek ve oluşabilecek tıkanıklıklara anında müdahale edecek.

TOPLU TAŞIMA VE İSPARK ÜCRETSİZ

9 Eylül'de İBB’nin toplu taşıma araçları, bilet entegrasyonuna dahil olan tüm seferlerde ücretsiz olacak. Ayrıca İSPARK, okul servislerine ilk gün ücretsiz park hizmeti verecek. Böylece öğrencilerin ulaşımı kolaylaştırılacak ve trafik rahatlatılacak.

EK SEFERLERLE YOĞUNLUK AZALTILACAK

İETT, okulların açılmasıyla birlikte bin 716 ek sefer düzenleyerek 137 binden fazla yolcuyu toplu taşımaya yönlendirmeyi hedefliyor. Bu hamleyle, 114 bin aracın trafikten çekilmesi planlanıyor. Metro İstanbul ise 435 ek seferle yaklaşık 500 bin yolcuyu toplu taşımaya yönlendirecek. Şehir Hatları da ek vapur seferleriyle kış tarifesine geçiş yapacak.

İlk iki gün boyunca okul servis araçları, arabalı vapurlarda öncelikli olarak seyahat edebilecek. Ayrıca, İDO’nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular da ücretsiz olarak hizmet alacak.

Okul açılışına özel olarak 113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, okul çevrelerinde ve kritik noktalarda aktif görev yapacak. Yoğun kavşaklarda 10 çekici araç hazır bekletilecek. Sabah ve akşam saatlerinde polis ve zabıta ekipleri, trafik denetimleri gerçekleştirecek.

Okulların açıldığı hafta şehirdeki şantiye faaliyetleri durdurulacak. Devam eden zorunlu çalışmalar ise gece vardiyasında tamamlanacak. İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM ve BEDAŞ gibi altyapı kurumları, okul açılışı öncesinde çalışmalarını tamamlayacak ve olası acil durumlara karşı nöbetçi ekipler hazır bulundurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.