Muğla'da 2 farklı bölgede orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Muğla'da 2 farklı bölgede orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde devam eden orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler kontrol altına alınmaya çalışılırken, civar illerden de destek isteniyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Turnalı Mahallesi’nde sabaha karşı başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına gece boyunca kara ekipleri müdahale ederken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da devreye girdi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangına, 480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracıyla müdahale ediliyor. Kontrol altına alınması için çevre illerden ek destek talepleri iletildi. Bölgedeki şiddetli rüzgar, alevlerin yayılmasını hızlandırarak çalışmaları güçleştiriyor.

DÜN DALAMAN'DA BAŞLAYAN YANGIN SÖNDÜRÜLEMEDİ

Dalaman ilçesi Taşbaşı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde başlayan yangın da devam ediyor. Hava ve kara ekipleri, bölgedeki çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınların kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edildiğini belirtti. Menteşe’de devam eden yangınla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Vali Akbıyık, jandarma, emniyet, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de destek verdiğini söyledi.

Akbıyık, Dalaman ve Menteşe'deki yangınların kuvvetli rüzgardan dolayı elektrik kaynaklı olabileceğini ifade etti, ancak kesin sebebin araştırıldığını ekledi.

Bölgedeki çok sayıda yazlık ve bina zarar gördü. Vali Akbıyık, mahalle sakinleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras da yangının çıktığı bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve zarar gören vatandaşlara desteklerini iletti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.