Muğla'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Muğla'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınına 8 uçak, 16 helikopter ve 623 personelle müdahale ediliyor. Sarp arazide devam eden yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesi Turnalı Mahallesi'nde dün sabaha karşı başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi gece kara ekipleri yaparken, sabahın ilk ışıklarıyla hava ekipleri de çalışmalara dahil oldu.

Gün boyu süren müdahale çalışmalarında, yangının sarp arazide etkisini sürdürmesi nedeniyle kara ekipleri güçlük yaşadı. Alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edilirken, ekipler zorlu koşullara rağmen müdahaleye devam ediyor.

Muğla Valiliği, yangına yönelik yapılan müdahale hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Valilik açıklamasında, yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplerin sayısının artırıldığı ve müdahalenin kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.

Muğla Valiliğinin açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Ormanlarımızı alevlerden korumak için var gücümüzle mücadelemiz aralıksız devam ediyor. 8 uçak, 16 helikopter, 91 arazöz ve su tankeri, 94 müdahale aracı, 28 iş makinesi, 1 deniz aracı ve 623 personelimizle Menteşe'de meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan aralıksız müdahale ediyoruz."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.