Toplu taşıma tarifeleri değişiyor! İBB yeni tarifeleri duyurdu: Son 6 gün

Toplu taşıma tarifeleri değişiyor! İBB yeni tarifeleri duyurdu: Son 6 gün
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, yaz tarifesine geçeceğini duyurdu. O tarihten itibaren tarifeler değişecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte 17 Haziran’dan itibaren yaz tarifesine geçiyor. Yaz tarifesi, 8 Eylül’e kadar uygulanacak ve yolcu yoğunluklarına göre yapılan düzenlemelerle bazı hatlarda sefer sayıları arttırılacak. 

YENİ SEFER DÜZENLEMELERİ 

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş-Adalar Hattı’na 2023 yaz tarifesinden farklı olarak iki sefer, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı’na da hafta sonları ve resmi tatil günlerini kapsayacak şekilde iki ek sefer konuldu. Ayrıca, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Hattı’na bir sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı Hattı’na ise Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak iki sefer eklendi. 

YENİ HATLAR VE GENİŞLETİLMİŞ HİZMETLER 

Şehir Hatları, 2019 sonu ile 2023 arasında açtığı 10 yeni hat ile deniz ulaşımının toplu ulaşımdaki payını artırmayı hedefliyor. Bu hatlar şunlardır: 

  • Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu Ring Hattı 
  • Beykoz Sarıyer Hattı 
  • Aşiyan-Üsküdar Hattı 
  • Kadıköy-Haliç Hattı 
  • Beşiktaş-Haliç Hattı 
  • Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş Hattı 
  • Maltepe-Adalar Hattı 
  • Bostancı-Adalar Ring Hattı 
  • Çengelköy-Kabataş Hattı 
  • Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı 

Bu hatlar yaz tarifesi süresince hizmet vermeye devam edecek. 

GECE SEFERLERİ VE MEHTAP TURLARI 

Yaz tarifesi boyunca Adalar Hattı hizmet verecek ve Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş, Bostancı-Adalar Ring Hattı’nın yanı sıra Bostancı-Büyükada-Sedef Adası Hattı da aktif olacak. Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı'ndaki seferler de devam edecek. Bostancı-Adalar Ring Hattı’nda her gün, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş Hattı’nda ise cuma ve cumartesi geceleri uygulanan gece seferleri yaz boyunca sürecek. 

Her cumartesi gerçekleştirilen Mehtap Turları, yaz boyunca İstanbullulara hizmet sunacak. Mehtap gezileri, Bostancı-Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hattında yapılacak. 

BOĞAZ TURLARI 

Boğaz turları, uzun ve kısa olmak üzere iki seçenekle hizmet vermeye devam edecek. Her iki tur da günde bir kez yapılacak, kısa Boğaz Turu ise resmi tatil ve bayramlarda günde iki kez gerçekleştirilecek. 

Yaz tarifesi kitapçığına, Şehir Hatları iskelelerinden, şirketin internet sitesi, mobil uygulaması, sosyal medya hesapları ve Alo 153 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.