Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çalındı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çalındı
İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'deki hayvan bakımevinden yasa dışı yollarla 295 hayvanın çalındığını açıkladı. Yıldırım, tehlikeli ırkların halk sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

İstanbul Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde 13 Ekim’de meydana gelen olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, barınaktan yasa dışı yollarla 151 köpek ve 144 kedinin çalındığını açıkladı.

Özellikle kuduz şüphesiyle gözlem altında tutulan tehlikeli ırkların kaybolmasının toplum sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu hayvanların izinsiz şekilde dışarı çıkarılması son derece sorumsuz ve vandalca bir davranıştır" dedi.

Yıldırım, olay günü barınağa art arda beş aracın geldiğini ve içlerinde dolu sırt çantaları olan kişilerin kedi barınağında bir süre bekledikten sonra “Ölü hayvanlar var” diye bağırarak eylemlerine başladıklarını ifade etti.

Olay anında, veteriner onayıyla gömülmesi planlanan dört ölü kedinin barınaktan dışarı çıkarıldığını ve sosyal medyada yanlış anlaşılmalara neden olacak şekilde paylaşıldığını söyledi. Yıldırım, "Barınağımızın verdiği hizmetler, yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye çalışılmaktadır" diyerek tepkisini dile getirdi.

ŞİDDET VE VANDALİZM İDDİALARI

Başkan Yıldırım, yaşanan olayların ardından barınağın yağmalandığını, cerrahi ekipmanların ve ilaçların gasbedildiğini, ayrıca Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun’un darbedildiğini aktardı. Ayrıca, olay sırasında kesici aletle yaralanan bir zabıta personelin hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK

Yıldırım, barınakta yaşanan şiddet içerikli eylemler ve belediye malına zarar verilmesi nedeniyle sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti. Aynı zamanda, şahsına ve kurumuna hakaret eden kişiler hakkında yargı yoluna başvuracaklarını ifade etti.

BAKIMEVİ VE DENETİM SÜRECİ

Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde 7 veteriner hekim ve 3 veteriner sağlık teknisyeni olmak üzere toplam 39 personelin çalıştığını ve 2019’dan bu yana 160 bin 25 muayene, 7 bin 732 kısırlaştırma operasyonu ve 1725 hayvan sahiplendirme işleminin başarıyla tamamlandığını belirtti. Ayrıca, yaklaşık bir ay önce bakanlık yetkilileri tarafından barınakta habersiz bir denetim yapıldığını ve herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini vurguladı.

Ümraniye Belediyesi'nden Hekimbaşı barınağına ilişkin açıklama: Bir grup, tedavi altındaki hayvanlarımızın görüntülerini izinsiz kayda almış, yanlış izlenim

Olay sırasında polis ekiplerinin müdahalesiyle ilgili konuşan Yıldırım, Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini ve bu tür eylemlerin asıl amacının kargaşa yaratmak olduğunu belirtti. Barınaktan çıkarılan hayvanların bir an önce geri getirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Halk sağlığını tehdit eden tehlikeli ırklar bir an önce bulunmalı” dedi.

Toplantıdan önce basın mensupları, Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun eşliğinde Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ni gezdi. Buradaki ameliyathane, yoğun bakım kabini ve gömü alanları hakkında bilgi verildi. Öte yandan, olaylara ilişkin bazı görüntüler basına dağıtıldı. Görüntülerde, bazı kişiler ile görevliler arasında yaşanan arbede, bakım altındaki hayvanların izinsiz alınması ve gömü alanının kazılması gibi detaylar yer aldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.