Yunanistan, ülkeye asgari 250 bin euro startup yatırımı yapacak girişimcilere uzun süreli oturma izni veren "altın vize" uygulamasını başlatacağını açıkladı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu yıl 88'incisi düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı'nda yaptığı açılış konuşmasında, hükümetin programında yapılan değişiklikleri duyurdu.

AZALAN NÜFUSLA MÜCADELE İÇİN MADDİ DESTEK

Miçotakis, emekli ve memur maaşlarının artırılmasını, sosyal güvenlik primlerinde indirim yapılmasını ve dar gelirli vatandaşlara yönelik çeşitli destekleri içeren vaatlerini sıraladı. Ayrıca, azalan nüfus sorunuyla mücadele için ebeveynlere verilen maddi desteğin artırılacağını belirtti.

KİRALARA ÜÇ YIL VERGİ MUAFİYETİ

Yunanistan'daki kiralık ev bulma sorununu çözmek amacıyla, boş ev sahiplerine kira gelirlerinin üç yıl boyunca vergilendirilmeyeceği bir teşvik sunulacağı belirtildi. Aynı şekilde, günlük kiralamadan yıllık kiralamaya geçen ev sahipleri de bu imkandan yararlanabilecek. Atina'nın bazı bölgelerinde ise günlük kiralama izninin bir yıl boyunca kısıtlanacağı vurgulandı.

"KRUZ GEMİLERİNİN LİMAN VERGİLERİ ARTIRILACAK"

Miçotakis, turizm bölgelerinde altyapı sıkıntılarını çözmek için kruz gemilerine yönelik liman vergilerinin artırılacağını açıkladı. Özellikle Santorini ve Mikonos'taki kruz gemilerinden alınan vergilerin diğer bölgelerden daha yüksek olacağı belirtilirken, elde edilen gelirlerin turizm bölgelerinin altyapı ihtiyaçları için kullanılacağı ifade edildi.

MSB duyurdu: Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz MSB duyurdu: Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz

Başbakan Miçotakis, startup yatırımlarına yönelik yeni "altın vize" uygulamasının girişimcilerin ülkeye uzun süreli oturma izni almasını sağlayacağını duyurdu. Öte yandan, işçi ve memur sendikaları, hayat pahalılığı ve yetersiz maaşlar konusunda hükümeti protesto etmek amacıyla Selanik'te eylem çağrısında bulundu.

Kaynak: AA