AB Dış Politika Şefi: Ortadoğu tam bir savaşa sürükleniyor

AB Dış Politika Şefi: Ortadoğu tam bir savaşa sürükleniyor
Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Josep Borrell, İsrail'in Lübnan’a düzenlediği saldırılara ilişkin konuştu. Borrell, Ortadoğu’daki çatışmaların daha geniş bir savaşa dönüşebileceği konusunda sert uyarılarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Josep Borrell, İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarına değinerek, bölgenin “tam anlamıyla bir savaşa sürüklendiği” uyarısında bulundu. Borrel, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısıyla gerilimin daha da tırmandığını belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze gündemli oturumu sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Borrell, “Barışa ulaşmanın tek yolu, İsrail ve Filistin devletlerinin yan yana var olmasıdır” dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Lübnan ve Gazze’deki militanları yok etme konusunda "kararlı" olduğunu da sözlerine ekledi.

NETANYAHU: UZUN BİR SAVAŞA HAZIR OLUN

AFP’nin aktardığına göre Netanyahu, “Hamas yok edilecekse, uzun soluklu bir savaşa hazır olmalıyız” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar, İsrail ordusunun cuma gecesi Hizbullah’ın Beyrut’un güneyindeki karargahını “nokta atışı”yla vurduğunu duyurmasından sonra geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.