ABD başkanlık seçimi: Taylor Swift kime oy vereceğini açıkladı

ABD başkanlık seçimi: Taylor Swift kime oy vereceğini açıkladı
Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık yarışı son hız devam ederken ünlü şarkıcı Taylor Swift oyunun rengini açıkladı. Swift'in dünya çapında kitlesi var ve özellikle genç hayranlarının oy tercihini etkileyebilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kamala Harris ve Donald Trump, 5 Kasım 2024'te gerçekleştirilecek başkanlık seçimi için aday oldu. İkili dün katıldıkları televizyon programında karşı karşıya geldi. 

Programın ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan şarkıcı Taylor Swift, daha önce Trump'a oy vermekle hata ettiğini, kasım seçiminde oyunu Kamala Harris'e vereceğini açıkladı.

Harris ve Trump münazarasını izlediğini belirten Swift, "Bir seçmen olarak, bu ülke için önerilen politikalar ve planlar hakkında izleyebildiğim her şeyi izlediğimden ve okuduğumdan emin oluyorum." diyerek oy vermeden önce araştırma yaptığını dile getirdi.

'TRUMP'I DESTEKLEMEM HATAYDI'

Swift, "Kısa bir süre önce, Donald Trump'ın adaylığını yanlış bir şekilde destekleyen 'benim' yapay zekamın onun sitesinde yayımlandığından haberdar oldum. Bu durum yapay zekaya ve yanlış bilgi yaymanın tehlikelerine ilişkin korkularımı gerçekten artırdı." diyerek bundan sonra şeffaf olmak istediğini ifade etti.

'HARRIS YETENEKLİ BİR LİDER'

Oyunu Kamala Harris ve yardımcısı Tim Walz için kullanacağını açıklayan ünlü şarkıcı, "Çünkü o, bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım haklar ve davalar için mücadele ediyor. Yetenekli bir lider olduğunu düşünüyorum ve kaos yerine sükûnetle yönetilirsek bu ülkede çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum. LGBTQ+ hakları, IVF ve kadınların kendi bedenleri üzerindeki haklarını on yıllardır savunan Tim Walz'ı aday olarak seçmesi beni çok etkiledi ve yüreklendirdi." dedi.

İlk kez oy kullanacaklara da seslenen Taylor Swift, "Oy kullanabilmek için kayıtlı olmanız gerektiğini unutmayın! Ayrıca oy kullanmanın çok daha kolay olduğunu düşünüyorum." hatırlatmasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.