ABD: "Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarıyla ilgimiz yok"

ABD: "Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarıyla ilgimiz yok"
ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması olayına karışmadıklarını ve olayın sorumlusuyla ilgili bir değerlendirme yapmayacaklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması olayı hakkında bir açıklama yaparak, ABD'nin bu olayla bir ilgisi bulunmadığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında patlamalarla ilgili bilgi verdiklerini ve olayın detaylarının hala araştırıldığını belirtti.

Miller, "ABD’nin bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığını açıkça söyleyebilirim. Olay öncesinde de herhangi bir bilgiye sahip değildik. Şu anda sadece bilgi toplama sürecindeyiz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Miller, Hizbullah’ın olayın arkasında İsrail’in olduğuna yönelik iddiaları hakkında da yorum yaparak, "Bu aşamada olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgi toplamaya devam ediyoruz. Henüz bu konuda bir değerlendirme yapacak durumda değiliz" şeklinde konuştu.

9 KİŞİ ÖLDÜ, 2 BİN 800 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı olarak meydana gelen patlamalar sonucunda biri çocuk olmak üzere dokuz kişinin hayatını kaybettiği, 200'ü ağır olmak üzere toplamda yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi.

GERİLİMİN TIRMANMASI

Patlamalarla ilgili olarak İsrail’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda son günlerde gerilim artmış durumda.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.