ABD ve Çin ekonomik çalışma grubu beşinci toplantısını yaptı

ABD ve Çin ekonomik çalışma grubu beşinci toplantısını yaptı
ABD ve Çin, Pekin'de Ekonomik Çalışma Grubu'nun beşinci toplantısında dengeli büyümeyi destekleyen politikalar üzerine görüş alışverişinde bulundu.

ABD ile Çin arasında geçen yıl eylül ayında kurulan Ekonomik Çalışma Grubu, 19-20 Eylül tarihlerinde Pekin'de beşinci toplantısını gerçekleştirdi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu toplantının Çin'de düzenlenen ikinci Ekonomik Çalışma Grubu toplantısı olduğu belirtildi.

DENGELİ BÜYÜMEYİ DESTEKLEYEN POLİTİKALAR

İki gün süren toplantılarda, ABD Hazine Bakanlığı ve Çin Maliye Bakanlığı yetkilileri, iki ülke ekonomileri ve küresel ekonomi için dengeli büyümeyi destekleyen politikalar üzerine fikir alışverişinde bulundu. ABD'li yetkililer, Hazine Bakanı Janet Yellen'in nisan ayında dile getirdiği Çin ekonomisinin belirli sektörlerindeki aşırı kapasite, Çin'in piyasa dışı uygulamaları ve bu durumun ABD'li işçiler ve firmalar üzerindeki etkilerini tekrar gündeme getirdi.

GELİŞMİŞ EKONOMİLERDEKİ FİNANSMAN ZORLUKLARI

Toplantılarda taraflar, makroekonomik görünümlerini paylaştı ve borç sorunları ile gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerdeki finansman zorluklarını tartıştı. ABD heyeti ayrıca Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng ile de bir araya geldi.

Geçen yıl eylül ayında kurulan Ekonomik Çalışma Grubu, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için düzenli olarak toplanıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.