ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışı tasarısını Senato'ya sunacak

ABD'li Senatör Sanders, İsrail'e silah satışı tasarısını Senato'ya sunacak
ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail'e silah satışını engellemeyi amaçlayan bir tasarıyı haftaya Senato'ya sunacağını açıkladı.

ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail’e kısa süre önce onaylanan 20 milyar dolarlık silah satışını engellemek için yeni bir tasarının önümüzdeki hafta Senato'ya sunulacağını açıkladı. Sanders, bu tasarının, Gazze'deki insani felaketin suç ortağı olmamak için tek çözüm yolu olduğunu belirtti.

SİLAH SATIŞININ ETKİLERİ

Sanders, yazılı açıklamasında, ABD'nin Gazze'de 41 binden fazla insanın ölümüne neden olan İsrail saldırılarında Amerikan yapımı silahların kullanıldığını vurgulayarak, "ABD, bu insani felaketin suç ortağı olamaz" ifadesini kullandı. Ayrıca, ABD'nin sağladığı askeri ekipmanların Gazze'deki katliamların çoğunda kullanıldığını ve bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

KONGRE'DEKİ DURUM

Sanders’ın tasarısının Kongre'de çoğunluğun İsrail lehinde olması nedeniyle kabul edilmesinin düşük ihtimal olduğu belirtilse de, bu tasarının önemli bir adım olduğu ve İsrail’e silah gönderilmesinin durdurulmasına yönelik somut bir girişim olduğu vurgulanıyor.

SİLAH SATIŞ PAKETLERİ

ABD yönetimi, ağustos ortasında İsrail’e toplam 20 milyar dolarlık silah satışını onaylamıştı. Satış, 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağını, 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemini ve 32 binden fazla tank mermisini içeriyor. Bu satışın toplam değeri 20,3 milyar doları bulurken, Gazze’de ateşkes sürecinin belirsizliği ve bölgedeki gerginlikler artmış durumda.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.