Beyaz Saray, İsrail’in Ayşenur Eygi soruşturmasını bekliyor

Beyaz Saray, İsrail’in Ayşenur Eygi soruşturmasını bekliyor
Beyaz Saray, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin soruşturmasının hızlı yürütüldüğünü ve sonuçları beklediklerini bildirdi.

Beyaz Saray, İsrail askerlerince işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili olarak İsrail’in hızlı bir soruşturma yürüttüğünü duyurdu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde Eygi’nin ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın Eygi’nin ailesiyle henüz görüşmediğini belirterek, yönetim olarak ailesinin acısını paylaştıklarını ve yasını tuttuklarını ifade etti. Kirby, İsrail’in soruşturmayı hızla yürüttüğünü ve yakında bulgularını kendilerine sunacağını söyledi. Beyaz Saray, soruşturmanın sonuçlarını bekleyerek bir yargıya varmayı planlıyor.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLÜMÜ

Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi (26), 6 Eylül’de Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride İsrailli bir keskin nişancı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.