Biden: "Ukrayna ile bugün de yarın da yan yana duracağız

Biden: "Ukrayna ile bugün de yarın da yan yana duracağız
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde, Ukrayna'ya 7,9 milyar dolarlık yeni savunma yardımı açıkladı. Biden, "Rusya bu savaşı kazanamayacak, Ukrayna galip gelecek" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Oval Ofis'te gerçekleşen görüşme öncesinde iki lider basına kısa açıklamalarda bulundu. Biden, Ukrayna'ya verilen desteğin devam edeceğini vurgularken, Zelenskiy, ABD'nin yardımlarına teşekkür etti ve Rusya'ya karşı yürütülen mücadelenin önemini dile getirdi.

7,9 MİLYAR DOLARLIK YENİ ASKERİ YARDIM

Biden, Ukrayna'ya 7,9 milyar dolarlık yeni bir savunma paketi açıkladığını belirtti. Bu paketin 5,5 milyar dolarlık kısmı, ABD'nin mevcut bütçesinden ayrılan fonlarla sağlanırken, 2,4 milyar dolar değerindeki silahlar da ABD yönetimi tarafından Kiev'e gönderilecek. Biden, "Bu savaşta Rusya galip gelemeyecek, Ukrayna galip gelecek" diyerek, Ukrayna'nın yanında olduklarını yineledi.

ZELENSKİY'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Zelenskiy ise ABD'nin ve G7 ülkelerinin Ukrayna'ya sağladığı destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 7,9 milyar dolarlık yardımın savaşta büyük bir rol oynayacağını belirten Zelenskiy, "Ukrayna ile ABD'nin, bu korkunç Rus işgalinin ilk gününden itibaren yan yana durmasından dolayı derin bir minnettarlık duyuyoruz" şeklinde konuştu.

ABD'NİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Biden, yazılı bir açıklamayla da Ukrayna'ya verilen desteğin devam edeceğini yineledi. ABD'nin Ukrayna'nın savaşı kazanmasına yardım etmeye kararlı olduğunu belirten Biden, başkanlığının son döneminde de Kiev'e güçlü desteğin süreceğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.