BM Genel Sekreteri Guterres: "Lübnan ve Suriye'deki gerginlik büyümesin"

BM Genel Sekreteri Guterres: "Lübnan ve Suriye'deki gerginlik büyümesin"
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan ve Suriye'deki olaylar sonrası alarm durumuna geçildiğini belirterek, tarafları itidale ve gerginliğin yayılmasını önlemeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan ve Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ardından uluslararası kamuoyuna itidal çağrısında bulundu. Guterres, yazılı açıklamasında, bölgedeki telsiz patlamalarının ardından alarm durumuna geçtiklerini belirterek, gerginliğin daha fazla yayılmasını önlemek için tarafların sakin ve sağduyulu hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

"BÖLGEDE İSTİKRARIN SAĞLANMASI ŞART"

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına dikkat çekerek, bu karara saygı gösterilmesi gerektiğini ve çatışmaların durdurulmasının bölgede istikrarın sağlanması için şart olduğunu ifade etti. Ayrıca BM’nin, bölgede şiddeti sonlandırmayı hedefleyen her türlü diplomatik ve siyasi girişimi destekleyeceğini kaydetti.

SİVİL OBJELERİN SİLAHLANDIRILMASI UYARISI

New York'ta düzenlediği basın toplantısında da konuşan Guterres, sivil objelerin silahlandırılmamasının evrensel bir ilke olması gerektiğini söyledi. Bunun, dünya genelindeki tüm hükümetler için önemli bir kural olduğunu belirterek, bu konudaki hassasiyetin daha da artırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.