Brüksel’de yüzlerce aktivist iklim farkındalığı için yürüdü

Brüksel’de yüzlerce aktivist iklim farkındalığı için yürüdü
Belçika'nın başkenti Brüksel’de yüzlerce kişi, 20-27 Eylül’de düzenlenen küresel iklim farkındalığı temalı gösteriler kapsamında bir araya gelerek, iklim değişikliğine dikkat çekti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, küresel iklim farkındalığı temalı gösteriler kapsamında yüzlerce aktivist toplandı. Göstericiler, Merkez Tren İstasyonu önünde bir araya gelerek iklim değişikliğine dikkat çekti. "İklim için Gençlik" hareketi tarafından düzenlenen gösteride konuşmalar yapıldı, konserler verildi.

“POLİTİKACILAR İKLİMİ GÜNDEMLERİNE ALMALI”

Hareketin sözcüsü Hana, yaptığı açıklamada, iklimin her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, "İnsanların, özellikle de politikacıların iklim değişikliğini önemsemesini ve bunu gündemlerine almalarını istiyoruz" dedi. Hana ayrıca bu organizasyonun, 20-27 Eylül tarihlerinde dünya genelinde düzenlenecek olan gösterilerin bir parçası olduğunu vurguladı.

"FOSİL YAKIT SÜBVANSİYONU BİR SKANDAL"

Gösterinin bir diğer katılımcısı olan "İklim için Büyükbabalar" hareketinin sözcüsü Dirk Van Esbroeck ise fosil yakıt sektörüne yapılan sübvansiyonlara dikkat çekti. Van Esbroeck, "Belçika’da Ekonomi Bakanlığı verilerine göre fosil yakıt sektörü yıllık 20 milyar avro ile sübvanse ediliyor. Bu, karbon emisyonlarını düşürmemiz gereken bir dönemde büyük bir skandal" ifadelerini kullandı.

İZOLASYON VE TEMİZ ENERJİYE GEÇİŞİN ÖNEMİ

Leuven Üniversitesi Çevre Bilimleri Profesörü Jean Pascal van Ypersele ise, fosil yakıtları terk etmenin önemine vurgu yaptı ve temiz enerjiye geçişin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Van Ypersele, evlerde izolasyonun enerji tasarrufu açısından somut bir çözüm olabileceğini söyleyerek, "İzolasyon hem iklimi hem de cüzdanları koruyacak bir yöntemdir" dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.