Büyükelçi Yıldız'dan Filistin kararı için BM'den destek çağrısı

Büyükelçi Yıldız'dan Filistin kararı için BM'den destek çağrısı
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Filistin'in sunduğu karar tasarısının tarihinde kullanıcıların sahip olduğunu belirtti, üye ülkeleri bu tasarıyı desteklemeye davet etti.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Filistin'in işgal altında Filistin topraklarındaki mevcudiyetini sona erdirmeyi talep etmeyen karar tasarısının uluslararası hukuk açısından büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtti. BM Genel Kurulu'nda düzenlenen acil oturumda konuşan Yıldız, üyenin bu tarihi tasarıya destek programında yer aldı.

Yıldız, Türkiye'nin Filistin tarafından BM Genel Kurulu'na sunulan tasarının eş sunucusu olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarına kayıtlı olduğunu vurguladı. Büyükelçi, “Filistin'in sunduğu karar planı, uzun süredir devam eden adaletsizliğin giderilmesi için uluslararası toplum için önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

ULUSLARARASI HUKUKUN ÖNEMİ

Yıldız, BM ürünlerinin Uluslararası Adalet Divanı kararları ve BM Şartı kurallarına uymasının hayati bir önem taşıdığını belirterek, Türkiye'nin uluslararası hukuk ve UAD'nin oluşturulduğu çerçeveyle uyumlu olan bu tasarıyı destekleme çağrısını yineledi. Ayrıca tasarının BM Şartı ve uluslararası hukuk temel ilkelerinin iyileşmesine katkı sağladığını vurguladı.

TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN'E DESTEĞİ

Türkiye'nin UAD sürecinin aktif rol durumunu ifade eden Yıldız, "Acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanıyor, Gazze'ye engelsiz insani yardımların ulaştırılması ve iki devletli çözüm için devam edeceğiz" dedi.

Yıldız, BM Genel Kurulu'nda alınacak kararların sadece Filistin açısından değil, BM'nin itibarı ve uluslararası hukuk gelecek açısından da uzun vadeli sonuçlar sağlamasına dikkat çekti. Uluslararası toplumun adaletinin geç de olsa tecelli sağlayacağının sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.