Diyette olmayan da yiyemeyecek! Fiyatlar şahlanacak: Büyük zam yolda

Diyette olmayan da yiyemeyecek! Fiyatlar şahlanacak: Büyük zam yolda
RaboResearch’ün yayınladığı yeni rapora göre kriz kapıda! Diyette olan da olmayan da yiyemeyecek! Kriz böyle devam ederse fiyatlar şahlanacak. O atıştırmalıkta büyük zamlar yolda...

RaboResearch tarafından yayınlanan yeni rapor, küresel kakao krizinin derinleştiğini ve bu durumun çikolata fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu gözler önüne serdi. Rapor, kakao emtia fiyatlarının 50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığını ve bu durumun hem çikolata üreticileri hem de tüketiciler için zorluklar yarattığını vurguluyor.

KAKAO FİYATLARI TAVAN YAPIYOR

TİM'den kakao fiyatları ve çikolata açıklaması | Ekonomi Haberleri

New York'taki vadeli kakao kontratları 10 bin doların üzerine çıkarken, Londra'daki fiyatlar ise bu ayın başında 6 bin 400 doların altına gerilemişti. Kakao üretiminde yaşanan kriz, şişmiş sürgün virüsü ve toprak bozulması gibi faktörlerin etkisiyle daha da kötüleşti. Kakao üreticisi ülkeler bu olumsuz etkenlerden oldukça etkilendi.

ÇİKOLATA FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Raporda, önümüzdeki aylarda ve 2025 yılına kadar çikolata fiyatlarının artış göstermesinin beklendiği belirtildi. Ocak 2023'ten bu yana kakao vadeli işlemleri, önceki dönemlerin sakinliğini geride bırakarak 2024'ün ilk yarısında metrik ton başına yaklaşık 12.000 ABD doları seviyelerine ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.