DSÖ: Sudan'ın yardımdan çok ateşkese ve barışa ihtiyacı var

DSÖ: Sudan'ın yardımdan çok ateşkese ve barışa ihtiyacı var
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Sudan halkının yardımlardan ziyade acil ateşkes, siyasi çözüm ve barış beklediğini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iç savaşın devam ettiği Sudan'daki insani duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. DSÖ'nün haftalık basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, Nisan 2023'ten bu yana süren iç savaşın ülkeyi tarifsiz bir yıkıma sürüklediğini ve 13 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini belirtti. Sudan'daki durumu yerinde gözlemlediğini ifade eden Ghebreyesus, uluslararası toplumun bu krize yeterince ilgi göstermediğini söyledi.

Sudan ordusu: Tarihi ve tehlikeli bir dönemeçten geçiyoruz

ATEŞKES VE BARIŞ ÇAĞRISI

DSÖ'nün, Sudan'da çatışmalardan etkilenenlere yardım etmeye devam ettiğini dile getiren Ghebreyesus, "Sudanlılar sağladığımız yardımdan daha çok ateşkes, siyasi çözüm ve barışa ihtiyaç duyuyor" dedi. Ghebreyesus, çatışmaların durması ve bir barış sürecinin başlatılmasının hayati olduğunu vurguladı.

Ölümcül vaka artışı ile Mpox için alarm verilecek! - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

MPOX SALGINI ENDİŞESİ

Ayrıca Afrika'da, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Burundi'de görülen M çiçeği (mpox) vakalarındaki artışa dikkat çeken Ghebreyesus, salgının "Klad 1" adlı yeni türünün yayılmasından dolayı endişeli olduklarını belirtti. Güvensiz ortamın ve diğer hastalıkların eşzamanlı görülmesinin müdahaleleri zorlaştırdığını ifade eden Ghebreyesus, DSÖ'nün 1600'den fazla sağlık çalışanını mpox tedavisi konusunda eğittiğini belirtti. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne ise 33 ton sağlık malzemesinin yarın teslim edileceğini kaydetti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.