Dünyaca ünlü bebek markasından iflas başvurusu! Ürünlerinde kanserojen madde bulundu iddiası

Dünyaca ünlü bebek markasından iflas başvurusu! Ürünlerinde kanserojen madde bulundu iddiası
Dünyaca ünlü bebek bakım markası hakkında endişelendiren iddia! Ürünlerinin asbest içerdiği ve kansere neden olduğu iddiasıyla bir kez daha iflas başvurusunda bulundu...

Dünyaca ünlü sağlık ve kişisel bakım ürünleri markası Johnson & Johnson, bebek pudrası ve talk ürünleri nedeniyle açılan davalar sonucunda üçüncü kez iflas başvurusunda bulundu. Şirket, bebek pudrası gibi ürünlerinin kansere yol açtığı yönündeki iddialarla mücadele ederken, 10 milyar dolarlık bir tazminat ödemeyi planlıyor.

62 BİNDEN FAZLA DAVA İLE MÜCADELE EDİYOR

Le géant de la santé Johnson & Johnson menacé par l'affaire du talc pour bébé | Les Echos

Johnson & Johnson, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan bebek pudrası ve diğer talk içerikli ürünlerin, asbest içerdiği ve kansere neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya. Şirket, bu davalarda 62 binden fazla davacının iddialarını çözmek için büyük bir hukuk mücadelesi veriyor. Özellikle, bebek pudrası kullanımına bağlı olarak ortaya çıktığı iddia edilen kanser türleri, dava süreçlerinin odağında yer alıyor.

Johnson & Johnson, dava süreçlerini hızlandırmak ve tazminat anlaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla Red River Talc adlı yan kuruluşunu devreye soktu. Şirketin bu yan kuruluşu, Houston'daki bir federal mahkemeden iflas koruması talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.